Var e vi på väg

En blogg om vår resa genom Syd och Centralamerika!

Sandboard i florianopolis 10-13dec

Publicerad 2013-12-17 00:54:00 i Allmänt

 
 
Den 10/12 anlände gänget till florianopolis, vi två, svensken Martin och holländaren Niels. Första dagen spenderade vi på stranden och till middag unnade vi oss sushi!
 
 
Frukosten är ett ständigt återkommande samtalsämne för oss här nere, spekulationer innan vi har sett den  och utvärderingar efter att vi har ätit den. Det är mycket vitt bröd och sött pålägg, skinka och ost om man har tur! På frukosten i floripa fick vi rinnig yoghurt och musli, gott!
 
Tredje dagen var der dags att åka lite sandboard, skita kul! Jag (Karin) trodde att det skulle bli många och hårda fall, men det gick bra för oss båda. Mathilda såg dock till att avsluta med stil, ett mycket stiligt fall. (Finns att se på instagram!)
 
 
 
Pga liftbristen i sandbacken så var det 4 trötta ben som släpade sig ned till stranden där vi låg och bara njöt resten av dagen. Drack fruktjuice och kollade på fölk. 
 
 
 
 
 
Eftersom vårat nästa stopp skulle innefatta ett landbyte så var det dags att rusta sig med den nya valutan, Uruguay peso. Lättare sagt än gjort. Vi virrade omkring och letade efter "exchangeställen". Till slut hittade vi ett och tänkte att nu kan vi andas ut, inte fan kunde vi göra det, de hade såklart inte rätt valuta. Uppgivna och lite arga stod vi helt plötsligt framför ett  churrosstånd, det var ett tecken! Vi tröck i oss en varsin tröstchurros och sedan kom Mathilda på att vi borde kolla inne i bussterminalen. Och mycket riktigt, där fanns våra pengar! :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela