Var e vi på väg

En blogg om vår resa genom Syd och Centralamerika!

Cartagena 30jan -4 feb

Publicerad 2014-02-11 02:49:46 i Allmänt

Vi kände för att transportera oss fort ännu en gång, därför tog vi flyg från Ecuador till norra Colombia. Efter två flygningar var vi framme i Cartagena, vi fick en bra känsla direkt, solen sken och människorna där kändea väldigt glada och trevliga. Helt klart en av de bättre städerna! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av anledningarna till att vi snabbt tog oss till denna stad var för att vi började känna oss sugna på Centralamerika och den segling som skulle ta oss dit. Redan första dagen letade vi upp ett företag som anordnade denna tripp från Colombia till Panama, de verkade seriösa så vi bokade. Nu var det bara att njuta av denna stad i några dagar innan det var dags att ge sig ut till havs. 
 
Vi vi hängde på stranden som låg 20min från vårat hostel, det var nästan outhärdligt varmt från och till, men vi har längtat efter värme och nu fick vi värme. En dag tog vi en båttur ut till stranden playa blanca, en fin vit strand med turkost vatten. På båtturen ut till ön fick vi beskåda något mycket märkligt. Båten saktar plötsligt in och en bit bort ser vi två små träbåtar 
(Poccahontasbåtar) komma emot oss i full fart, i båtarna sitter ett gäng pojkar. Vi sitter som två frågetecken och inväntar vad som ska ske. De kör fram sina båtar upp till vår och halvklätttar på båten för att sedan slänga sig i vattnet och helt naturligt börjar alla andra på båten gräva efter mynt att kasta i åt pojkarna. En liten
flicka som ville ge pengarna i handen på pojken blev uppläxad och tvingades sedan att kasta i dem så att pojkarna fick "jobba" lite för pengarna. Alla på båten skrattade och stojade förutom två stycken, det var vi två som satt där förskräckta över vad vi precis hade sett.
Stranden vi kom fram till var iallafall underbar, vi unnade oss massage och åt firre och drack lemonad! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars hände det inte så jättemycket här, vi strosade runt i den fina miljön, hängde mycket i mataffären, testade lite konstiga frukter och käkade coleslaw tre dagar i rad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela