Var e vi på väg

En blogg om vår resa genom Syd och Centralamerika!

Managua 27-28 mars

Publicerad 2014-04-02 17:40:43 i Allmänt

Vi hade tagit ett tidigt plan från corn Island gör att hinna med en buss från mana-gua till monteverde i costa rica. Vi förstod att vi skulle behöva ta en buss mot

San jose, hoppa av på vägen och sen ta en annan buss. En buss mot san jose skulle gå inom en timme och pojkarna i disken sa att den var för sen, eftersom den andra bussen inte skulle gå så sent.
Vi försökte fundera hur vi skulle göra.
Vi ville inte stanna i mana-gua som hade så dåligt rykte, men vi insåg att vi inte hade så mycket val och köpte varsin bussbiljett till nästa morgon. Som tur var fanns det också ett hotell i busstationen som var både billigt och fräscht.
Vi hängde på rummet i några timmar tills vi tillslut vågade oss ut för att hitta nåt att äta. Vi tog ett av de lokala lunchställena och åt en varsin måltid för 12 kr/st.
En väldigt trevlig man förklarade vägen till närmsta farmacia där vi skulle inhandla tvätt till Mathildas inflammerade sår som hon hade fått under foten på corn. Vi går in och visar upp såret för apotekaren och han är så gullig och plockar snabbt fram de vi behöver. Vi ger honom lite extra betalt för hans vänlighet och traskar glada vidare "mana-gua är ju jättetrevligt" "och kolla vilken gullig tant" "hola!"
Det var ungefär allt vi hann med och det var bara positivt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela